O gustach sie nie dyskutuje, ale ten Commander mi nie podchodzi, od zawsze duzo bardziej podobal mi sie Grand Cherokee, ale jak mysle ten silnik wynagradza wszystko.
Jechalem kiedys tym 300M z takim silnikiem i brzmi jak i jezdzi zacnie.
Przeciez nie jest tajemnica ile to pali, problem jest pokonac trase Wawa-Wieden na dwa tankowania :twisted:
Przynajmniej 120l tam powinien byc bak.
Te 3.0 CRD pala w przedziale 10-15l tak przy normalnej jezdzie.
Widze ze w Polsce kryzys to oferuja tylko diesle i jakies tam popierdolki na Pb :lol:
O gustach sie nie dyskutuje, ale ten Commander mi nie podchodzi, od zawsze duzo bardziej podobal mi sie Grand Cherokee, ale jak mysle ten silnik wynagradza wszystko.
Tak naprawde Commander i Grand Cheeroke maja wspolna plyte podwoziowa, silnik, napedy, zawieszenie, etc. Roznia sie buda i wnetrzem.
Jednak wlasnie padlo na Commandera, w duzej mierze za wyglad! Poprostu kocham te kanciaste, kredensowe rysy! Najlepsze, ze i wnetrze nawiazuje do reszty. Kwadratowa deska, chromowane sruby, etc. Zdecydowanie bryla mnie urzekla.
Do tego Commander jest 7 osobowy i o ile w 3cim rzedzie ciezko jest sie zmiescic doroslej wysokiej osobie, to juz pare razy te dodatkowe miejsca rewelacyjnie sie sprawdzily.
Zamieszczone przez Maicroft
Przynajmniej 120l tam powinien byc bak.
Zdecydowanie 120l bylo by optymalne.
[ Dodano: Pią 05 Lut, 10 20:04 ]
Te 3.0 CRD pala w przedziale 10-15l tak przy normalnej jezdzie.
Przez chwile zastanawialem sie nad CRD, ale Marek mi go odradzal. Ten mercedesowski diesel, nie jest jakas super rewelacja. W serii ma 218KM/500Nm. Po programie moze by bylo 260/580. To troche malo na ta kobyle. A spalanie wiem, ze mialbym blizej 14-17l. Wiec oszczednosc raczej srednia.
Widze ze w Polsce kryzys to oferuja tylko diesle i jakies tam popierdolki na Pb
Taa... Jak poszlismy z zona pierwszy raz do salonu ogladac Commandera i pani uslyszala, ze chemy Hemi to patrzyala na nas jakbysmy wlasnie przylecieli z Marsa. :lol:
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Jako, ze pojawilo sie drugie V8, ale troche starsze i nie tak zduszone przez ekooszolomow, to musialem sie pochwalic jak gada.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=niLd4G3L5j8[/youtube]
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Bardzo polecam ogladnac cale, jak ktos lubi V8 to uwaga zeby sie nie spu... :diabelski_usmiech Jeden z moich ulubionych klasykow, choc nie dokonca amerykanski to w duuuuzej mierze jednak...[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qqkxu8TsJfw&feature=related[/youtube]
I wyobrazic sobie ze jest firma Weineck, chyba w niemczech ktora tuninguje Cobry i nadaje im takie oto parametry
V8 13 litre 1200HP
0-100km/h 2.9 sec
0-200km/h 4.9 sec
0-300km/h 10 sec
to przykre ale prawdziwe.. :roll: ale pocieszajmy się tym że nowe amerykańce nie są już takie fajnie jak stare dobre american muslce :diabelski_usmiech
Komentarz